Evatronix SA rozszerza dystrybucję skanerów eviXscan 3D na terytorium Kanady
Bielsko-Biała, Polska i Ontario, Kanada, 11 maja 2021 r. – Evatronix SA nawiązał współpracę z firmą Canadian Additive Manufacturing, która tym samym stała się dystrybutorem skanerów i rozwiązań eviXscan 3D na terytorium Kanady.
2021-05-11, 09:17

Canadian Additive Manufacturing zajmuje się produkcją addytywną i rozwiązaniami wykorzystującymi skanowanie 3D. Firma funkcjonuje na rynku kanadyjskim, który w kontekście wprowadzania nowych technologii i procesów skanowania jest rynkiem wymagającym. To sprawia, że Canadian Additive Manufacturing starannie dobiera nowe produkty do swojego portfolio. Firma stawia na wybór najlepszego rozwiązania z danej kategorii produktów i w przypadku skanerów 3D zdecydowała się na markę eviXscan 3D:

– Jesteśmy bardzo podekscytowani możliwością włączenia do naszej oferty najwyższej klasy skanera światła strukturalnego do zastosowań metrologicznych – mówi Jason Podger, dyrektor zarządzający Canadian Additive Manufacturing. – Produkty firmy Evatronix to sprzęt z wyższej półki w konkurencyjnej cenie. Dodatkowym atutem jest możliwość współpracy skanerów eviXscan 3D z produktami Geomagic – codziennie używamy programów Design X i Control X w naszych projektach, oferujemy je także w sprzedaży, dlatego możliwość ich integracji ze skanerem jest bardzo przydatna.

Ważnym aspektem, który wpłynął na decyzję o reprezentowaniu firmy Evatronix przez Canadian Additive Manufacturing są parametry i dane techniczne produktów eviXscan 3D:

– Po otrzymaniu skanera eviXscan 3D Heavy Duty Quadro byliśmy pod wielkim wrażeniem jakości danych, które jesteśmy w stanie z niego uzyskać oraz tego, jak dobrze zbudowany jest ten produkt – wyjaśnia J. Podger. – To wszystko sprawia, że jesteśmy podekscytowani perspektywą współpracy z firmą Evatronix i mamy nadzieję, że uda nam się wypromować markę eviXscan 3D w Kanadzie.

O szansach wynikających z nawiązanego partnerstwa z kanadyjską firmą, z perspektywy Evatronix SA, opowiada Janina Bugla, menadżer ds. eksportu:

– Jako firma działamy zawsze dwutorowo: ciągle wprowadzamy nowe produkty i nieustannie poszerzamy naszą sieć dystrybucji, rozwijając nowe kierunki eksportowe. Współpraca z Canadian Additive Manufacturing pozwoli nam zintensyfikować sprzedaż zagraniczną i wzmocnić naszą pozycję na globalnym rynku. Nasz kanadyjski dystrybutor zajmie się sprzedażą pełnej gamy urządzeń eviXscan 3D oraz obsługą klienta. Zapewni również najwyższej jakości usługi, gwarantując klientom w razie potrzeby możliwość szybkiego kontaktu i odpowiedzi na pytania bez pośredników i barier językowych.

Zapytana o oczekiwania wobec współpracy J. Bugla odpowiada:

– Widzimy duży potencjał we współpracy z kanadyjskim zespołem Canadian Additive Manufacturing. Dzięki naszym produktom oraz ich solidnej wiedzy i doświadczeniu na rynku 3D, będziemy mogli skutecznie promować naszą technologię w Kanadzie i zapewnić zadowolenie lokalnego klienta z dokonanej inwestycji.

O Evatronix SA

Evatronix SA projektuje usługowo urządzenia elektroniczne i mechatroniczne wraz z towarzyszącym im oprogramowaniem. Najczęstsze ich zastosowanie to systemy Internetu Rzeczy. Firma, we współpracy ze sprawdzonymi podwykonawcami, realizuje także serie prototypowe, produkcję pilotażową i niskoseryjną projektowanych urządzeń. Evatronix SA jest też producentem skanerów 3D sprzedawanych pod marką eviXscan 3D. W oparciu o rozwijaną przez siebie technologię skanowania 3D Evatronix projektuje i wdraża automatyczne systemy kontroli jakości.
Na rynku polskim Evatronix działa także jako dostawca obwodów drukowanych i oprogramowania Pulsonix do projektowania obwodów drukowanych. Innowacyjność firmy i jej globalny zasięg została doceniona przez lokalny samorząd: w 2019 roku uzyskała ona prestiżową nagrodę firmy roku miasta Bielsko-Biała.

O Canadian Additive Manufacturing

Canadian Additive Manufacturing koncentruje się na promowaniu i wdrażaniu nowoczesnych technologii 3D w firmach, które wykorzystują metody tradycyjne. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w skanowaniu 3D, produkcji addytywnej i projektowaniu, firma może wspierać swoich klientów w rozwijaniu ich biznesów przy użyciu tych nowoczesnych technologii. Czy będzie to skanowanie 3D jako usługa dla kontroli jakości lub inżynierii odwrotnej, czy produkcja addytywna dla prototypowania lub produkcji niskoseryjnej, czy też wdrożenie tych technologii w zakładach swoich klientów, Canadian Additive Manufacturing modernizuje kanadyjski przemysł w każdy możliwy sposób. Firma świadczy usługi pod kontrolą wewnętrznego systemu zarządzania jakością i ukierunkowana jest na budowanie długotrwałych relacji ze swoimi klientami.

Aleksandra Sekuła
Starszy specjalista ds. marketingu